• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Na 100 jaar: Mulders Schoenen wordt De Mulders met een nieuwe, groene visie

Na 100 jaar: Mulders Schoenen wordt De Mulders met een nieuwe, groene visie

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Mulders op de foto. Credits: De Mulders

Familiebedrijf Mulders Schoenen bestaat 100 jaar en dus is het tijd voor een facelift. Het bedrijf krijgt een nieuwe naam én een nieuwe visie, zo maakt (nu) De Mulders bekend in een persbericht. De nieuwe visie krijgt een groen tintje.

De Mulders’ nieuwe visie is om niet alleen schoenen ‘van uitstekende kwaliteit’ aan te bieden, maar ook een positieve impact te hebben op de planeet, zo is te lezen. Björn Mulder, duurzaamheidsmanager bij De Mulders, wil bijvoorbeeld weten waar de schoenen vandaan komen en onder welke omstandigheden deze worden gemaakt. Zo worden nu alle ingekochte schoenen beoordeeld op duurzaamheid. Dit resulteert volgens Mulder in een collectie met een minimale ecologische voetafdruk en ‘een maximaal verhaal van ethische kwaliteit’.

Het schoenenbedrijf gaat ook aandacht besteden aan het verlengen van de levensduur van schoenen. Zo wordt gestimuleerd om schoenen te onderhouden, te repareren, te doneren en te recyclen. De Mulders hebben bijvoorbeeld een recyclebak in de winkel. Als kers op de taart, is de vloer van de winkel gemaakt van oude schoenen.

De Mulders
Rebranding
Schoenen