• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nederlandse Consumentenbond vraagt Europese Commissie in te grijpen bij Meta

Nederlandse Consumentenbond vraagt Europese Commissie in te grijpen bij Meta

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited

De Nederlandse Consumentenbond is naar de Europese Commissie gestapt vanwege het handelen van Facebook- en Instagram-moederbedrijf Meta. Meta zou niet genoeg doen tegen advertenties van malafide webshops.

De Consumentenbond is van mening dat Meta handelt in strijd met de Digital Services ACT (DSA). Volgens deze regels zijn grote online platforms verplicht om malafide content actief te weren. Uit onderzoek van de bond blijkt namelijk dat veel malafide webshops klanten bereiken via advertenties op Facebook en Instagram.

Volgens de bond worden meldingen van de politie bij Facebook en Instagram afgehandeld door een enkele advertentie van een malafide webshop te verwijderen, maar niet alle advertenties van de webshop. De Consumentenbond zou dit graag anders zien. “De fraudeafdeling van Meta verlangt per advertentie een compleet rapport met onderbouwing. Maar dat is een onmogelijke belasting van de politie. Meta moet, als de politie daarom vraagt, gewoon alle advertenties verwijderen die naar de criminele website verwijzen”, aldus het bericht.

Consumentenbond
E-commerce
Europese Commissie