• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nederlandse coronamaatregelen: ondernemers krijgen uitstel voor betalen belasting

Nederlandse coronamaatregelen: ondernemers krijgen uitstel voor betalen belasting

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nederlandse ondernemers mogen onder bepaalde voorwaarden het betalen van hun belastingen uitstellen, zo meldt het Nederlandse kabinet op donderdag. Deze extra maatregelen worden genomen om de economie te stimuleren. Ook komt er tijdelijk overbruggingskrediet voor de mkb en werktijdverkorting wordt uitgebreid.

Ondernemers die kortstondig in de problemen komen vanwege het coronavirus kunnen gebruiken maken van de tijdelijke maatregelen. Nederlandse ondernemers die in financiële problemen komen vanwege het coronavirus kunnen bij de Belastingdienst om uitstel van betaling van de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting vragen. Brancheorganisatie voor zelfstandige retail ondernemers Vakcentrum gaf gisteren al aan dergelijke maatregelen te willen voor getroffen ondernemers.

Verzoeken voor uitstel van betaling moeten schriftelijk worden onderbouwd en verzuimboetes voor het niet op tijd betalen van belastingen zullen worden geschrapt of teruggedraaid. Een lagere voorlopige aanslag kan worden aangevraagd wanneer bedrijven een lagere winst vanwege het virus verwachten en de overheid staat garant voor leningen voor bedrijven die in de problemen komen.

Meer lezen over de berichten gelinkt aan het coronavirus in de modeindustrie? Hier vindt u alle Nederlandstalige artikelen. Voor het internationale nieuws op de speciaal ingerichte pagina op FashionUnited.com klikt u hier.

belasting
Coronavirus
ondernemers
Retail