• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nederlandse delivery scale-up Homerr overgenomen door verzendingstak Vinted

Nederlandse delivery scale-up Homerr overgenomen door verzendingstak Vinted

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De overname van Homerr door Vinted Go is een feit. Credits: Vinted

Nederlands pakketbezorgingsbedrijf Homerr wordt overgenomen door Vinted Go. Vinted Go is onderdeel van de Vinted Group en is een verzendingstak van tweedehandsplatform Vinted. Hoeveel geld gemoeid is bij de overname, wordt in het persbericht niet bekendgemaakt.

Homerr is in 2016 opgericht in Nederland. Het bedrijf heeft een netwerk van sociale en commerciële pick-up en drop-off punten. Zo kunnen consumenten in de Benelux hun items makkelijk inleveren of laten bezorgen bij deze punten.

De overname van Homerr door Vinted Go stelt Vinted Go in staat een groter netwerk op te bouwen van pick-up en drop-off punten. De tak is namelijk al bezig met het uitrollen van dit soort punten in Frankrijk. Het persbericht benadrukt dat Homerr op dezelfde wijze blijft opereren als voorheen en ook oprichters Juriaan Matthijsen en Mark-Jan Pieterse blijven bij het bedrijf actief. Echter krijgen de twee een senior rol binnen de nieuwe, gecombineerde organisatie.

Verzendingstak Vinted neemt Nederlands bezorgbedrijf Homerr over

"We werken al geruime tijd samen met Vinted Go. We zien een enorme kans in het verdiepen van ons partnership om zo verder te groeien in het ontwikkelen van innovatieve nieuwe bezorgoplossingen met minder impact op het klimaat,” aldus Juriaan Matthijssen en Mark-Jan Pieterse, oprichters van Homerr, in het persbericht. “Een krachtenbundeling, waarbij we onze expertise en operationele kennis combineren met de schaal van Vinted, maakt verdere innovatie mogelijk. We kijken ernaar uit om samen te bouwen aan ons netwerk en bezorgservice om zo de ervaring van onze klanten en partners verder te verbeteren."

Vytautas Atkočaitis, vice president van Vinted Go, vult aan: "Als pionier in nieuwe manieren van bezorging deelt Homerr onze toewijding om PUDO-netwerken (pick-up en drop-off, red.) te ontwikkelen die minder impact op het klimaat hebben dan bezorging aan huis. Omdat Vinted-leden een belangrijk onderdeel van haar klantenbestand zijn, werkten we al nauw samen met het Homerr-team. We zijn onder de indruk van haar innovatieve propositie en focus op voortdurende verbetering. We kijken uit naar een gezamenlijke toekomst waarin we onze expertise bundelen, om daarmee Vinted-leden nog beter te kunnen bedienen."

Bezorging
Homerr
Vinted