• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nederlandse spaarders besparen het vaakst op kleding

Nederlandse spaarders besparen het vaakst op kleding

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In Nederland zegt 89,3 procent van de consumenten te besparen, is te lezen in het Nationaal Bespaaronderzoek 2017 van Geldshop. Op nummer één van alle besparingen staat kleding, met 76,1 procent van de ondervraagden die hier op bespaart.

Kleding is de populairste kostenpost om op te besparen. Daarnaast besparen de meeste spaarders op abonnementen, uit eten gaan, vakanties en pretparken. Vrouwen proberen over het algemeen het meest te besparen op kleding, zo’n 86,1 procent van de ondervraagde vrouwen geeft minder geld uit aan kleding. Het percentage mannen die op dit gebied bespaart is 70 procent.

De grootste reden om op de uitgaven te letten is om extra geld over te houden voor onvoorziene kosten (45,5 procent), gevolgd door besparen uit noodzaak (29,2 procent) en principiële redenen om onnodige kosten te voorkomen (23,2 procent).

Alhoewel een groot deel van de Nederlanders dus bezig is met besparen, groeide het consumentenvertrouwen wel de afgelopen tijd, evenals de uitgaven. Volgens het CBS gaven in juni de Nederlandse huishoudens 2,7 procent meer uit. Ook steeg in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet van de modedetailhandel met 2,8 procent.

Beeld: FashionUnited

besparen
Uitgaven