• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nederlandse tak FNG op de schop, benoemt nieuwe managing director

Nederlandse tak FNG op de schop, benoemt nieuwe managing director

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

FNG gooit de Nederlandse tak op de schop, zo blijkt uit een persbericht op vrijdagochtend. “FNG schakelt digitale versnelling hoger en transformeert haar Nederlandse organisatie om meer in te zetten op digitale sales en gebruik van data,” aldus het bericht.

FNG heeft Richard Turk benoemt als managing director van FNG Nederland. Deze tak ontwerpt en verkoopt de merken Miss Etam, Steps, Promiss, Claudia Sträter en Expresso. FNG wil diverse disciplines integreren en alle takken van het Nederlandse bedrijf worden nu ondergebracht op het kantoor in Diemen, aldus het persbericht. “Het ligt in de verwachting dat de nieuwe organisatie begin 2020 volledig operationeel zal zijn,” zo luidt het bericht. De verandering zorgt er wel voor dat 50 banen boventallig worden, maar tegelijkertijd worden ook nieuwe banen gecreëerd op de digitale afdeling.

“De structuurwijziging resulteert in een modern georganiseerde fashion retail groep met een kosten efficiënte structuur maar voor maximale scherpte en klantfocus in de merken en operationele excellentie binnen de functionele disciplines,” aldus de kersverse managing director. “Tegelijkertijd realiseren wij vanuit de structuur een grote flexibiliteit om de strategische uitdagingen in de complexe markt niet alleen het hoofd te bieden maar juist proactief aan te kunnen gaan. Met andere woorden, op deze manier maken we FNG Nederland ‘fit for the future’.”

FNG
FNG Nederland
Richard Turk