• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nederlandse winkelcentra Wereldhave flink in waarde gedaald

Nederlandse winkelcentra Wereldhave flink in waarde gedaald

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De winkelcentra van vastgoedonderneming Wereldhave in Nederland zijn in de afgelopen zes maanden ruim 25 miljoen euro minder waard geworden. Het gaat met name om minder gunstig gelegen centra, blijkt uit de halfjaarcijfers die het bedrijf vandaag heeft gepubliceerd.

De bezettingsgraad ging wel omhoog, namelijk van 96,2 naar 96,8 procent. Dat is het hoogste percentage van alle landen waarin Wereldhave actief is. Het aantal bezoekers steeg licht naar 73,9 miljoen.

Het rapport laat zien dat Wereldhave het vooral moeilijk heeft in Frankrijk, waar de nettohuurinkomsten met 6,1 procent daalden. In Nederland kelderden de nettohuurinkomsten met 2 procent naar 97,3 miljoen euro.

Wereldhave richt zich in Nederland op winkelcentra die ‘dominant zijn in hun verzorgingsgebied’. Het bedrijf beschikt over zestien winkelcentra in Amersfoort, Arnhem, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Eindhoven, Etten-Leur, Heerhugowaard, Hoofddorp, Leiderdorp, Maassluis, Nieuwegein, Purmerend, Roosendaal, Rijswijk en Tilburg.

Wereldhave
Winkelcentra