• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nelson Schoenen neemt vier winkels van Taft over

Nelson Schoenen neemt vier winkels van Taft over

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vier van de elf filialen van het failliete Taft Schoenen worden overgenomen door schoenenketen Nelson Schoenen. Dat blijkt uit het faillissementsverslag dat onlangs is verschenen.

Nelson neemt vier filialen over van Taft; een pand aan de Amsterdamse Kalverstraat en twee panden aan de Nieuwendijk. Ook het pand aan de Binnenhof in Amstelveen gaat mee in de overname. Als voorwaarde voor de overname is gesteld dat de indeplaatsstelling van Nelson Schoenen als nieuwe huurder van de winkelpanden door de rechter wordt goedgekeurd.

Nelson betaalt 700.000 euro voor de overname, bestaande uit de inventaris, bedrijfswagens en de handelsnamen Taft en Taffies. Ook worden de schoenen die per 1 maart 2015 nog aanwezig zijn overgenomen. Van de 77 oorspronkelijke medewerkers van Taft kunnen 25 medewerkers weer aan het werk onder de arbeidsvoorwaarden van Nelson, daarnaast heeft Nelson ook de mogelijkheid om medewerkers van Taft in haar eigen winkels te plaatsen.

Curator Kees van den End van Levenbach Advocaten wijdt het faillissement van Taft Schoenen aan ‘een daling van de schoenenverkopen in Nederland’. Daarnaast is er sprake van de komst van nieuwe toetreders op de markt, waaronder webwinkels als Zalando en kledingwinkels, die eveneens schoenen verkopen. Maar ook vanuit de organisatie zelf waren er problemen die bijdroegen aan het faillissement: de algemene vergadering van de Vennootschap kon geen beslissingen nemen vanwege een stemverhouding van 50/50 procent. De noodzakelijke wijzingen in de bedrijfsvoering bleven daardoor uit, stelt de curator.

Taft ging begin januari failliet. De keten is een familiebedrijf uit 1939 en verkoopt dames- en herenschoenen. De overnemende partij Nelson bestaat al sinds 1949 en heeft naast een webwinkel ruim 65 schoenenwinkels.

Nelson Schoenen
Taft