• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Netto inkomen Hugo Boss AG valt 16 miljoen euro lager uit in Q1

Netto inkomen Hugo Boss AG valt 16 miljoen euro lager uit in Q1

Door Caitlyn Terra

2 mei 2019

Business

Hugo Boss AG zag in het eerste kwartaal de omzet toenemen met 2 procent. Het bedrijf behaalde een omzet van 664 miljoen euro ondanks een moeilijker dan verwachte markt in Amerika, aldus de kwartaalcijfers. Ook de investeringen in de digitalisering en de herziening van de organisatiestructuur van het Duitse modebedrijf drukten op het resultaat van het kwartaal.

De Europese omzet nam toe met 2 procent mede dankzij een groei in Groot-Brittannië van 5 procent bij gelijke wisselkoersen. In de Benelux bleef de omzet gelijk, maar in Frankrijk lag de omzet 7 procent lager dan in het eerste kwartaal van het vorige boekjaar. In Europa werd een omzet van 424 miljoen euro behaald en is daarmee de grootste markt voor Hugo Boss AG.

Hugo Boss zag in Amerika (Zuid-, Midden- en Noord-) de omzet met 8 procent bij gelijke wisselkoersen afnemen. Het bedrijf stipt ‘het hoge niveau van concurrentie’ aan in het kwartaalverslag maar noemt dat de algemeen lagere vraag zorgde voor de afname aan verkoop. Ook hadden veranderingen in leveringen effect op de omzet in de groothandel. De regio was goed voor een omzet van 115 miljoen euro. In de Asia/Pacific-regio werd een omzet van 107 miljoen euro behaald door een omzetstijging van 7 procent.

Het netto inkomen van Hugo Boss AG viel lager uit dan in het eerste kwartaal van het boekjaar 2018. Onder aan de streep kwam het netto inkomen neer op 34 miljoen euro tegen een inkomen van 50 miljoen euro vorig jaar.

Beeld: Hugo Boss Made-to-measure, via Hugo Boss