• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Netto inkomen loopt terug bij Urban Outfitters in eerste kwartaal

Netto inkomen loopt terug bij Urban Outfitters in eerste kwartaal

Door Caitlyn Terra

22 mei 2019

Waar het netto inkomen tijdens het vorige boekjaar in de eerste drie maanden nog neer kwam op 41 miljoen dollar (34 miljoen euro), staat er onderaan de streep nu 33 miljoen dollar (29,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het verslag van het eerste kwartaal. Het bedrijf slaat voornamelijk een positieve toon aan in het verslag vanwege de recordomzet die het behaalde in de eerste drie maanden van het boekjaar 2019.

De totale omzet komt na de eerste drie maanden neer op 864 miljoen dollar (774,8 miljoen euro) door een stijging van 1 procent. De omzet nam voornamelijk online toe, in de winkels daalde de verkoop juist. Bij het merk Urban Outfitters liep de omzet met 6 miljoen dollar (5,3 miljoen euro) terug. De omzet van de Anthropologie Group steeg juist met 7 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) en ook Free People zag een toename van 5 miljoen dollar (4,4 miljoen euro).

De cijfers van het afgelopen eerste kwartaal geven een ander beeld dan het voorgaande eerste kwartaal. In 2018 behaalde het bedrijf een winststijging van 280 procent en een omzetstijging van 12,4 procent. Dit schreef Urban Outfitters, Inc. voornamelijk toe aan het terugdringen van afprijzingen en kosten.