Netto inkomen schiet omhoog bij SMCP in eerste halfjaar

SMCP, het moederbedrijf van de merken Sandro, Maje en Claudie Pierlot, heeft het netto inkomen flink omhoog zien gaan in het eerste halfjaar van het huidige boekjaar, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers. Het bedrijf behaalde een netto inkomen van 27,4 miljoen euro in vergelijking met het netto inkomen van 1,1 in het eerste halfjaar van 2017.

Eind juli werden de resultaten van het eerste halfjaar al kort aangestipt in het verslag van het tweede kwartaal van SMCP. De omzet steeg met 12,4 procent naar een bedrag van 493,3 miljoen euro. De omzetstijging en de flinke stijging van het netto inkomen zijn genoeg reden voor CEO Daniel Lalonde om in het verslag positief te zijn. “Deze resultaten onderstrepen nogmaals het succes van onze strategie, door winstgroei te boeken door de dynamische expansie van onze core business, onze e-commerce aanpak en de openingen van nieuwe winkels op aantrekkelijke locaties. Met deze zeer sterke resultaten zijn we op koers om onze verwachting voor het gehele boekjaar 2018 te behalen.”

SMCP ziet netto inkomen stijgen van 1,1 miljoen naar 27,4 miljoen euro

Gedurende het eerste halfjaar steeg de omzet bij gelijk aantal winkels met 5,8 procent. Bij gelijke wisselkoersen steeg de omzet met 15,5 procent maar door ongunstige wisselkoersen kwam deze uiteindelijk neer op 12,4 procent. De groei werd voornamelijk geboekt in de fysieke winkels in het portfolio van SMCP, maar ook het digitale kanaal deed het goed en draagt inmiddels 14,3 procent van de totale omzet bij.

Sandro het grootst, Maje is bezig met inhaalslag

Op het gebied van omzet blijft Sandro het grootste merk uit het portfolio met een bedrag van 242,9 miljoen euro. Maje is echter bezig met een inhaalslag en zag de omzet met 13 procent, het hoogste groeipercentage van de drie merken, toenemen naar 187,9 miljoen euro. Claudie Pierlot behaalde een omzet van 60,7 miljoen euro in het eerste halfjaar. Met betrekking tot de verschillende regio’s waar de groep aanwezig is, werd de grootste groei behaald in de APAC-regio, 43,1 procent. Amerika volgt met een toename van 15,4 procent. In Europa, de grootste markt van het bedrijf met een omzet van 145,4 miljoen euro, steeg de omzet met 12,4 procent. In thuisland Frankrijk was nagenoeg geen verschil te zien in de omzet in het eerste halfjaar.

Voor het gehele boekjaar richt het bedrijf zich onder andere op het doorzetten van deze groei door middel van het vergroten van de verkoop in de accessoires, mannenmode en digitale kanalen. Het bedrijf verwacht een groei van 13 procent aan het einde van dit boekjaar te rapporteren. Als deze groei gerealiseerd is, zal SMCP dit jaar de omzetgrens van 1 miljard overschrijden.

Beeld: Maje website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN