• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nettowinst Ferragamo krijgt tik van 18,8 procent in Q1

Nettowinst Ferragamo krijgt tik van 18,8 procent in Q1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Salvatore Ferragamo S.p.A. heeft in het eerste kwartaal de omzet licht af zien nemen. Daarnaast kreeg de nettowinst een klap van 18,8 procent te verduren in de eerste drie maanden van het huidige financiële boekjaar, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers van de groep.

Omzet van de gehele groep nam met 1,7 procent af naar een bedrag van 304 miljoen euro. De retail zag een omzetdaling van 3,6 procent naar 191,8 miljoen euro, de groothandel zag juist een stijging van 2,6 procent naar 106,9 miljoen euro.

De Asia Pacific markt blijft de grootste markt voor Salvatore Ferragamo S.p.A. zo blijkt uit de cijfers. In de regio zag de groep een omzetgroei van 1,2 procent naar 114,5 miljoen euro. De omzet werd in het gebied gestuwd door een positief momentum in Hong Kong met een groei van 34,1 procent. In Europa werd dankzij een positief resultaat in de groothandel een groei behaald van 1,4 procent naar 78,2 miljoen euro in het eerste kwartaal. Noord-Amerika zag een daling van 6,1 procent, Japan een daling van 6,3 procent en in Centraal en Zuid-Amerika werd een daling gerapporteerd van 8,3 procent.

MULTIMEDIA
Salvatore Ferragamo
Salvatore Ferragamo S.p.A