• Home
  • Nieuws
  • Business
  • New Look verkocht

New Look verkocht

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Britse retailer - die eerder deze week aankondigde te vertrekken uit Nederland - is overgenomen door Brait, een bedrijf van de Zuid-Afrikaanse miljardair Christo Wiese. Brait heeft 780 miljoen pond (1,1 miljard euro) neergelegd voor de modeketen. New Look laat in een persbericht weten dat het bedrijf momenteel 1,9 miljard pond (2,6 miljard euro) waard is.

Brait heeft 90 procent van de aandelen gekocht. De familie Singh, die het bedrijf in 1969 heeft opgericht, heeft de overige 10 procent van de aandelen in New Look in handen. New Looks CEO Anders Kristiansen, financieel directeur Mike Iddon en commercieel directeur Roger Wightman, blijven werken bij het modebedrijf.

New Look in handen van Brait

Brait was geïnteresseerd in New Look, omdat het bedrijf een van de grootste fast fashion retailer in Groot-Brittannië is, voor vrouwen tot 35 jaar. Voor vrouwen tot 25 jaar is New Look zelfs de nummer één modeketen. Volgens Brait heeft het bedrijf bovendien een grote naamsbekendheid en goede groeivooruitzichten in Frankrijk, Duitsland, Polen en China. Ook heeft de modeketen een sterke multi channel strategie.

"New Look is een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid voor Brait - het is een toonaangevend merk," zegt John Gnodde, CEO van Brait in een persbericht. Volgens de topman laat de modeketen dubbelcijferige groei zien van de verdiensten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill (Ebitda). "New Look heeft een internationaal bereik en het potentieel om snel te groeien in een aantal markten, waaronder China. We zijn zeer onder de indruk van het management team en kijken ernaar uit om samen met hen te werken," aldus Gnodde.

New Looks CEO Anders Kristiansen is blij met de overname. Brait staat volgens Kristiansen bekend als een bedrijf dat investeert voor de lange termijn. "Brait geeft New Look de kans om te blijven groeien in Groot-Brittannië, Europa en China. Ik zou graag van deze gelegenheid gebruik maken om onze bestaande aandeelhouders te bedanken voor hun steun in de afgelopen jaren en ik kijk uit naar de samenwerking met Brait in de toekomst."

New Look vertrekt uit Nederland

Er werd al maanden gespeculeerd over de mogelijke verkoop van de Britse moderetailer. De voormalige eigenaren, Apax Partners en Permira, verkenden ook een beursgang. Onlangs werd echter bekend dat New Look de vergaderingen over de mogelijke stock market listing weer annuleerde.

Eerder deze week werd duidelijk dat de modeketen gaat vertrekken uit Nederland. Begin volgende maand gaat de New Look vestiging in Rotterdam sluiten. In september volgen de shop-in-shops in V&D. In België heeft New Look momenteel tien winkels.

Apax
brait
New Look
Permira