• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nieuwe CEO en omzetgroei voor VIA Outlets

Nieuwe CEO en omzetgroei voor VIA Outlets

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

VIA Outlets, het moederbedrijf van onder meer Batavia Stad, heeft een nieuwe CEO. Het bedrijf maakt woensdag middels een persbericht bekend dat Otto Ambagtsheer is benoemd als nieuwe Chief Executive Officer van het bedrijf. Het is een snelle carrierestap voor Ambagtsheer, die sinds september 2018 werkzaam is bij VIA outlers als COO. Daarvoor was hij Managing Director Benelux bij Unibail-Rodamco-Westfield en Managing Director Consumer Products & Services bij Schiphol Group.

In hetzelfde persbericht maakt het bedrijf enkele halfjaarcijfers bekend. Zo is de totaalomzet van de 11 fashion outlets die VIA Outlets in 9 landen in Europa exploiteert, in de eerste 6 maanden van dit jaar met 9 procent gegroeid. Het aantal bezoekers is eveneens toegenomen, met 8 procent.

Het bedrijf meldt dat de sterkste toename in bezoekersaantallen op het conto komt van Batavia Stad Fashion Outlet in Nederland. Het outletcentrum in Lelystad heeft nieuwe merkwinkels geopend en ook tijdelijke pop-up winkels geïntroduceerd voor onder andere Mart Visser, Weber, Jorik (Lil Kleine) en &C (Chantal Janzen), waardoor het winkelcentrum in de eerste zes maanden van dit jaar 18 procent meer bezoekers heeft getrokken dan in de eerste helft vorig jaar.

Beeld: VIA Outlets

Batavia Stad
otto ambagtsheer
VIA Outlets