• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nieuwe eigenaar voor Zweeds mannenmodemerk Eton

Nieuwe eigenaar voor Zweeds mannenmodemerk Eton

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Zweedse merk Eton dat vooral bekend staat om zijn overhemden heeft een nieuwe eigenaar: private equity bedrijf EQT VII. Hiervoor had de privé investeerder Litorina IV LP 53 procent van de aandelen van het bedrijf in handen.

“Onze samenwerking met Litorina heeft ieders verwachtingen overtroffen,” zei Eton’s CEO Hans Davidson in een persbericht. “We hebben onze doelen bereikt in drieënhalf jaar in plaats van de verwachte zes. Met hulp van Litorina is onze omzet van 300 miljoen Zweedse kronen (32,6 miljoen euro) naar 650 miljoen Zweedse kronen (70,7 miljoen euro) gestegen en is de nettowinst verdriedubbeld.”

Harold Kaiser, adviseur bij Litorina, stelt dat de samenwerking voor Eton erg belangrijk is geweest. “Vandaag de dag heeft Eton een nog sterkere positie in de markt voor mannenoverhemden en bevindt het zich in een goede positie om onder EQT verder te groeien,” aldus Kaiser.

Naar verwachting zal de koopovereenkomst aan het begin van 2016 zijn gesloten. Eton heeft geen uitspraken gedaan over de prijs die is betaald voor de aandelen.

Eton werd in 1928 opgericht door het Zweedse echtpaar David en Annie Petersson. Het merk heeft inmiddels ruim 1.300 verkooppunten in meer dan veertig landen waaronder Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Eton