Celect, een toonaangevend retail analyse bedrijf, is nu in handen van Nike, Inc. Nike heeft het bedrijf overgenomen om de consumer direct offense strategie kracht bij te zetten, zo meldt het sportmerk in een persbericht.

Celect is gespecialiseerd in data science en software engineering. De cloud-based analyses van Celect bieden inzichten waardoor retailers hun voorraad kunnen optimaliseren in een omnichannel omgeving. Ook is het mogelijk om hyperlokale voorspellingen te doen over voorraad en items die goed zullen lopen.

“Met de overname van Celect versnelt Nike de digitale voorsprong door een platform toe te voegen dat is ontwikkeld door data wetenschappers van de eerste klas,” aldus Erik Sprunk, COO van Nike, Inc. in het persbericht. Door de aankoop van Celect kan het Nike beter inspelen op de vraag van consumenten wereldwijd. Het team van Celect zal worden geïntegreerd in het global operations team van Nike en de oprichters van het bedrijf zullen advies geven aan Nike en aanblijven als professoren aan het Massachusetts Institute of Technology, aldus het persbericht.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN