Nike overtreft verwachtingen in Q2

Sportgigant Nike boekte in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar een nettowinststijging van 7 procent naar 842 miljoen dollar (810,3 miljoen euro), of 50 cent per aandeel. De omzet steeg met 6 procent naar 8,18 miljard dollar (7,87 miljard euro).

Daarmee overtrof het Amerikaanse bedrijf de verwachtingen van Wall Street, die juist een winstdaling naar 43 cent per aandeel had voorspeld, en een omzet van 8,09 miljard dollar. De markt vreesde dat Nike resultaten onder druk waren komen te staan door concurrentie van Adidas en Under Armour, die beiden hard groeien.

Nike topman Mark Parker zei in een conference call met analisten echter dat die concurrentie juist goed was voor het bedrijf, omdat het zich daardoor meer concentreerde op verbetering van zijn zwakke punten. Zo wil het bedrijf veel meer aandacht besteden aan groeikansen. Een daarvan is het uitbreiden van het bestaande aanbod van geliefde producten. “Onze consument vraagt niet om meer producten, maar om keus uit de producten waar zij van houden,” aldus Parker.

De omzet van het merk Nike steeg met 8 procent naar 7,7 miljard dollar, met name dankzij toenemende vraag in Europa, China en overige groeimarkten. Daarnaast boekte het merk Converse een omzetstijging van 5 procent, dankzij forse groei in de Amerikaanse thuismarkt.

Ondertussen komt Nike steeds dichterbij zijn doel om in 2020 een jaaromzet te genereren van 50 miljard dollar; vorig jaar boekte het bedrijf een jaaromzet van 32,4 miljard dollar.

Foto: Nike

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN