• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nike start bedrijf om grip op supply chain te vergroten

Nike start bedrijf om grip op supply chain te vergroten

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Nike wil meer grip hebben op zijn supply chain en is daarom een samenwerking aangegaan met private equity bedrijf Apollo Management Global. De twee bedrijven hebben een onderneming opgericht die, zo meldt de Wall Street Journal, is gestart met het opkopen van de huidige kledingleveranciers van het sportmerk.

Het nieuwe supply chain-netwerk moet de capaciteit van de regionale productie vergroten, waardoor een snellere levering mogelijk is en investeringen in duurzaamheid verhoogd kunnen worden. Hoewel de financiële details van het project niet zijn bekendgemaakt, is wel duidelijk dat het Amerikaanse investeringsfonds al de controle heeft genomen over verschillende bestaande leveranciers in Noord- en Midden-Amerika. Eén daarvan is New Holland en ook ArtFX, een bedrijf dat zich bezighoudt met transportactiviteiten, is reeds overgenomen.

De samenwerking tussen Nike en Apollo is het resultaat van klachten van verschillende retailers over vertraagde productleveringen in 2015. Het nieuw opgerichte bedrijf wil daarom gaan investeren in de bevordering van productie-activiteiten en in expertise om innovatieve, technische en op maat gemaakte kleding te produceren, zo leggen de bedrijven uit in een verklaring. “Dit zal een verticaal geïntegreerde business creëren, van leveranciers van materialen en fabrikanten van kleding tot een logistiek ecosysteem.”

”We verheugen ons om samen te werken met Apollo in de herbezinning van het huidige supply chain-model,” aldus Eric Sprunk, directeur van operations bij Nike. Het is overigens niet de eerste stap die Nike zet in de ontwikkeling van de supply chain. Zo opende het bedrijf onlangs een aantal nieuwe distributiecentra en is het Europese distributiecentrum in België recentelijk uitgebreid. De stappen die Nike nu zet, zijn onderdeel van het plan om de eigen supply chain klaar te stomen voor een drukke toekomst.

Beeld: Nike Facebook

Nike
Supply Chain