Nike stuwt netto inkomen met 13 procent tijdens H1

De groei blijft bij Nike, Inc doorzetten. Het bedrijf heeft het netto inkomen opgevoerd met 13 procent in het eerste halfjaar van het huidige boekjaar. Het netto inkomen komt neer op 1,93 miljard dollar (1,7 miljard euro) aan het einde van de zes maanden.

De omzet in het eerste halfjaar kwam neer op 19,3 miljard dollar (16,8 miljard euro) dankzij een stijging van 10 procent. Het tweede kwartaal stuwde de omzet ook met 10 procent, de omzet kwam aan het einde van de drie maanden neer op 9,3 miljard dollar (8,1 miljard euro). In het kwartaal kwam het netto inkomen neer op 847 miljoen dollar (739 miljoen euro), ook door een stijging van 10 procent.

“Nike zijn ambitieuze digitale transformatie stuwt de sterke resultaten en het momentum in Noord Amerika en internationale regio’s,” aldus CEO Mark Parker van Nike, Inc. “We hebben ontzettend veel energie voor 2019 - we hebben veel op de planning staan op het gebied van innovatie ; de meeste persoonlijke, responsive retail ervaringen in de industrie en een productieketen die levert op snelheid.”

Beeld: Nike investor website

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN