• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Bonita blijft teruglopen bij Tom Tailor Group - brug financiering verlengd tot september

Omzet Bonita blijft teruglopen bij Tom Tailor Group - brug financiering verlengd tot september

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Tom Tailor Group heeft de omzet in het tweede kwartaal zien teruglopen van 209,5 miljoen euro naar 195,1 miljoen euro. Het vlaggenschip merk Tom Tailor liet groei zien, maar bij zorgenkind Bonita liep de omzet opnieuw terug. Naast de presentatie van de resultaten deelt de groep het nieuws dat de voorlopige financiering van banken en de lening van Fosun worden verlengd.

“De banken en Fosun voeren nog steeds constructieve gesprekken over definitieve financiering om te zorgen dat er een oplossing gevonden kan worden die goed is voor zowel alle aandeelhouders als de banken,” zegt CFO van de Tom Tailor Group, Thomas Dressendörfer, in het persbericht.

De omzet bij het merk Tom Tailor kwam neer op 145,1 miljoen euro door een stijging van 3,7 procent, zo blijkt uit de resultaten van het tweede kwartaal. Bij Bonita liep de omzet verder terug van 69,6 miljoen euro naar 49,9 miljoen euro. Tom Tailor Group sloot eerder nog een overnameovereenkomst met Victory & Dreams Holding maar de deal kon niet op steun rekenen van de banken. Voor het merk worden nu andere strategische opties onderzocht.

Het EBITDA van de groep daalde significant, van 22,7 miljoen euro naar 4,5 miljoen euro.

Bonita
Tom Tailor
TOM TAILOR GROUP
Tom Tailor Holding SE