• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Burberry licht onder druk in H1

Omzet Burberry licht onder druk in H1

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Burberry heeft in de eerste helft van het lopende boekjaar 2017 te maken gekregen met een lagere omzet. In het halfjaar tot eind september kwam de omzet uit op 1,159 miljoen pond (1,29 miljoen euro), 4 procent lager, of bij constante wisselkoersen 5 procent hoger, dan in dezelfde periode vorig jaar. Een groei in retailactiviteiten werd tenietgedaan door een daling in de groothandel en licenties, zo heeft het Britse modehuis bekendgemaakt.

”In een uitdagende externe omgeving blijven we ons richten op productinnovatie, retail productiviteitssoftware en digitaal leiderschap, tegen een achtergrond van aanhoudende acties en investeringen om meer prestaties op de lange termijn te kunnen leveren. We blijven op weg om onze financiële doelstellingen te bereiken,” aldus Burberry-CEO Christopher Bailey in reactie op de resultaten.

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Scroll verder naar beneden voor een korte samenvatting.

Burberry rapporteert onderliggende omzetdaling van 4 procent in H1

De omzet uit de retailactiviteiten van Burberry bleef ongeveer gelijk, met een stijging van 2 procent in het tweede kwartaal. In de regio Pacifisch Azië daalde de retail-omzet licht, terwijl die in China bleef groeien. Op het vasteland van Europa bleef de omzet uit retailactiviteiten net als in Amerika gelijk, doordat de groeiende binnenlandse bestedingen werden tenietgedaan door de daling in toeristische uitgaven. De omzet uit digitale verkopen kende in alle regio’s een stijging.

In thuisland Groot-Brittannië profiteerde Burberry van de Brexit. De pond is sinds het referendum met 19 procent gedaald, waardoor een groot aantal extra toeristen het land bezocht. Dit droeg bij aan een omzetstijging van 30 procent van de Britse retailactiviteiten.

De omzet uit groothandelsactiviteiten daalde in de periode met 14 procent, of 6 procent bij constante wisselkoersen. Vooral Amerika rapporteerde een grote daling, terwijl de groothandelsomzet in de regio’s Pacifisch Azië en Europa gelijk bleef. Licentie-inkomsten daalden in het eerste halfjaar nog harder met 54 procent, of 51 procent bij constante wisselkoersen.

Uitbreiding retailnetwerk moet bijdragen aan omzetstijging

Voor het lopende boekjaar verwacht het modehuis dat de winst, met dank aan de zwakke pond, met 105 miljoen pond (116,75 miljoen euro) zal toenemen. Gegeven de aanzienlijke veranderingen in de wisselkoersen sinds eind september, zou dit nog eens 20 miljoen pond (22,3 miljoen euro) hoger kunnen uitkomen dat vorig jaar. Verwacht wordt verder dat de licentie-inkomsten verder zullen blijven dalen met 20 miljoen pond (22,3 miljoen euro), bij constante wisselkoersen.

Voor de rest van het fiscale jaar 2010 verwacht Burberry dat de uitbreiding van het winkeloppervlak gaat bijdragen aan de omzetgroei bij het luxebedrijf. Voor het komende halfjaar staan nog vijftien winkelopeningen op de planning. De omzet uit groothandelsactiviteiten blijft volgens Burberry gedurende de rest van het boekjaar een lichte daling zien.

In het kort:

Omzet

1,159 miljoen pond

Omzet retail

Omzet groothandel

Retailomzet UK

  • Burberry verwacht omzetstijging dankzij nieuwe winkelopeningen

Beeld: Burberry Facebook

Burberry