• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet JD.com stijgt in derde kwartaal, maar rode cijfers onder de streep

Omzet JD.com stijgt in derde kwartaal, maar rode cijfers onder de streep

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: JD.com

De Chinese retailer JD.com heeft een goed derde kwartaal achter de rug. De omzet van het bedrijf steeg ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar met 25,5 procent naar 33,9 miljard dollar (29,9 miljard euro), zo is te lezen in een persbericht van het bedrijf.

Evengoed draaide JD.com, dat zich naast retail ook bezig houdt met technologische services voor de toeleveringsketen, een netto verlies. Onder de streep stond een min van 0,4 miljard dollar (0,35 miljard euro). Dat had onder meer te maken met sterk stijgende administratieve kosten en kosten voor marketing in het kwartaal. In het tweede kwartaal noteerde JD.com nog een positief netto inkomen van 104 miljoen euro, maar ook toen was het al fors lager dan in het tweede kwartaal van vorig jaar, toen het netto-inkomen nog op 2,1 miljard euro lag.

Het Chinese JD.com is steeds meer aanwezig in het retaillandschap van de Benelux. Het afgelopen jaar opende JD.com een distributiecentrum in het Nederlandse Venray. In vier Nederlandse steden werden onlangs fysieke winkels van JD.com geopend, onder de noemer Ochama.

JD.com
OCHAMA