• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Moschino-moederbedrijf Aeffe SpA tikt niveau 2019 aan

Omzet Moschino-moederbedrijf Aeffe SpA tikt niveau 2019 aan

Door Nora Veerman

11 nov 2022

Business

Silhouet uit de lente-zomercollectie 2023 van Aeffe-dochterbedrijf Moschino. Beeld: Moschino

In de eerste negen maanden van het boekjaar heeft Aeffe SpA, het moederbedrijf van onder meer modemerken Moschino en Alberta Ferretti, een omzet behaald van 277,1 miljoen euro. Dat is een stijging van 10,8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het bedrijf nog een omzet van 250 miljoen euro rapporteerde.

Daarmee ligt het omzetniveau van Aeffe, gerekend in huidige wisselkoersen, net boven het niveau van 2019, het laatste jaar voor corona. Toen was de geconsolideerde omzet van de eerste negen maanden 275,5 miljoen euro.

Zowel de retailtak als de wholesale-tak van Aeffe blijven groeien. Met name het retailkanaal van Aeffe deed het goed: deze groeide met 29,5 procent naar 65,8 miljoen euro. De wholesale, ter vergelijking, was goed voor een omzet van 200 miljoen euro, 5,6 procent meer dan vorig jaar.

De nettowinst van Aeffe kwam in de eerste negen maanden van het huidige boekjaar uit op 4,7 miljoen euro, ruim lager dan de 23,2 miljoen euro van vorig jaar. De hoge cijfers van vorig jaar waren echter mede het gevolg van een eenmalig belastingvoordeel ter waarde van ongeveer vijftien miljoen euro.

Aeffe S.p.A
Aeffe SpA
Alberta Ferretti
Moschino