• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Steve Madden stijgt met 11,2 procent in Q1

Omzet Steve Madden stijgt met 11,2 procent in Q1

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Steve Madden rapporteerde in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar een netto omzet van 366,4 miljoen dollar (342,4 miljoen euro). Dat komt neer op een stijging van 11,2 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2016, maakte de Amerikaanse schoenenretailer vandaag bekend.

“We zijn blij dat we 2017 zijn begonnen met een sterk eerste kwartaal,” stelt Steve Madden-CEO en voorzitter Edward Rosenfeld in een persbericht. “Het hoogtepunt was onze damesschoenen groothandeldivisie, waarin we een kwartaal van uitstaande groei in een uitdagende retailomgeving hadden. De kracht in onze kernactiviteiten geeft ons het vertrouwen dat we goed zijn gepositioneerd om ons door de onzekere omgeving te navigeren,” aldus Rosenfeld.

De omzet uit groothandelsactiviteiten kwam in het eerste kwartaal uit op 313,3 miljoen dollar (292,7 miljoen euro), een stijging van 13 procent. De resultaten van het onlangs verworven Schwartz & Benjamin niet meegenomen, steeg de omzet uit de groothandel met 8,5 procent naar 299,2 miljoen dollar (279,6 miljoen euro). De groei was volgens het bedrijf met name te danken aan categorieën schoenen en accessoires.

Prestaties in de retailactiviteiten van Steve Madden waren het afgelopen kwartaal iets minder gunstig. De vergelijkbare omzet daalde met 6 procent naar 53,1 miljoen dollar (49,6 miljoen euro). Tijdens het kwartaal opende de retailer een eigen winkel en een outlet, waarmee het totaal aantal filialen nu uitkomt op 190 winkels en vier online shops.

Steve Madden’s nettowinst bedroeg 27,5 miljoen dollar (25,7 miljoen euro), ten opzichte van 23,7 miljoen dollar (22,1 miljoen euro) in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat kwam iets hoger uit op 39,5 miljoen dollar (36,9 miljoen euro). Voor het gehele boekjaar 2017 verwacht Steve Madden uit te komen op een omzetstijging van tussen de 8 en 10 procent.

Beeld: Steve Madden Facebook

Steve Madden