• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzetdaling van 12 procent VF Corporation in boekjaar 2021

Omzetdaling van 12 procent VF Corporation in boekjaar 2021

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: The North Face

VF Corporation heeft in het boekjaar 2021 een omzetdaling van 12 procent te verduren gehad, zo blijkt uit het jaarverslag. De omzet kwam neer op 9,2 miljard dollar, omgerekend 7,5 miljard euro.

De omzetdaling schrijft het bedrijf toe aan aan de tijdelijke winkelsluitingen en lagere vraag van consumenten als een resultaat van de pandemie en de daaraan gerelateerde maatregelen van de overheid. Het operationele inkomen kwam in het boekjaar nee rop 608 miljoen euro, omgerekend 498 miljoen euro. Het netto inkomen kwam in het boekjaar neer op 407 miljoen dollar, omgerekend 333 miljoen euro.

Voor het huidige boekjaar verwacht VF Corp een omzet van 11,8 miljard dollar (9,6 miljard euro) - mede vanwege het recent overgenomen merk Supreme. Wanneer de omzet daadwerkelijk op 11,8 miljard beland, betekent dit een omzetstijging van 28 procent. Het portfolio van VF Corporation is de afgelopen tijd flink veranderd. Het afgelopen jaar verkocht het de ‘occupational workwear’ merken uit het portfolio. Dit komt neer op negen merken. Daarnaast kocht het juist het iconische merk Supreme. Supreme zal waarschijnlijk ongeveer 600 miljoen dollar (491 miljoen euro) toevoegen aan de omzet van het bedrijf in het huidige boekjaar.

VF
VF CORP
VF Corporation