Omzetgrens van 4 miljard steeds dichterbij voor Lululemon

Lululemon Athletica Inc is hard op weg om de omzetgrens van 4 miljard te halen in 2020, het doel dat het bedrijf voor zichzelf heeft gesteld. Het afgelopen jaar bedroeg de omzet dankzij een stijging van 13 procent al 2,6 miljard dollar (2 miljoen euro).

De brutowinst van het sport en lifestyle bedrijf kwam neer op 1,4 miljard dollar dankzij een stijging van 17 procent. Het netto-inkomen nam echter af van 303 miljoen dollar (244 miljoen euro) naar 258 miljoen dollar (208 miljoen euro). “We zien sterk momentum in al onze segmenten nu we verder 2018 ingaan, wat ons verder positioneert om ons omzetdoel van 4 miljard dollar in 2020 te behalen,” aldus Stuart Hasselden, COO van Lululemon Athletica Inc, in het jaarrapport.

Lululemon Athletica profiteert van de athleisure-trend dankzij de kledingcollectie voor yoga, hardlopen, training, ‘en elk ander zweterige bezigheid’, aldus het rapport. Lululemon maakt gebruik van technische stoffen en werkt samen met atleten en yogi’s om de collecties steeds beter te maken, zo meldt het bedrijf.

De verwachting van het bedrijf voor het financiële jaar 2018 blijkt een positieve. Lululemon Athletica Inc. verwacht een netto omzet tussen de 2,9 miljard en 3 miljard dollar. Voor het eerste kwartaal verwacht het bedrijf 612 tot 617 miljoen euro aan netto omzet te draaien.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Beeld: Lululemon Athletica Inc.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN