Ted Baker Plc rapporteert nog steeds positieve cijfers, maar de groei is bij het Britse merk in het eerste halfjaar van het boekjaar wel vertraagd. De groep zag de omzet met 3,5 procent toenemen in de eerste zes maanden van het financiële jaar, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers.

De groep behaalde een omzet van 306 miljoen pond (345 miljoen euro) in de eerste zes maanden. De winst voor belastingen daalde met 3,2 procent naar 24,5 miljoen pond (27,6 miljoen euro), maar onderaan de streep kwam het inkomen neer op 30 miljoen pond (33 miljoen euro) in verhouding tot 13 miljoen pond (14,6 miljoen euro) in het eerste halfjaar van 2017.

“Ted Baker is zich blijven ontwikkelen en uitbreiden als een wereldwijd lifestyle merk in alle markten en distributiekanalen ondanks de uitdagende externe handel omstandigheden,” aldus CEO Ray Kelvin in het verslag. “De groei bevestigt nogmaals de kracht van Ted Baker, het ontwerp en kwaliteit van onze collecties naast de toewijding en het talent van ons team.” De CEO gelooft dat het tweede halfjaar uitdagend zal blijven vanwege externe factoren, is het bedrijf goed gepositioneerd voor een verdere ontwikkeling van Ted Baker. Verder in het verslag refereert het bedrijf naar het faillissement en overname van House of Fraser waardoor de verkoop in concessies in de warenhuizen ook beïnvloed werd. Het exceptionele warme weer speelde de groep ook parten.

Omzet in Groot-Brittannië en Europa steeg met 1 procent naar 147,1 miljoen pond (166 miljoen euro). In Noord-Amerika werd de omzet opgevoerd naar 61,8 miljoen pond (69,7 miljoen euro) dankzij een groei van 1,8 procent. In de rest van de wereld zag de groep de omzet dalen met 1,8 procent naar 11,2 miljoen pond (12,6 miljoen euro). Het gehele retailkanaal inclusief e-commerce noteert een omzetstijging van 1,1 procent naar een bedrag van 220,1 miljoen pond (248,5 miljoen euro). In de groothandel nam de omzet met 10,1 procent toe naar een omzet van 85,9 miljoen pond (96,9 miljoen euro).

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN