• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ondanks omzetgroei van 59,1 procent heeft Canada Goose ‘kleinste fiscale kwartaal’

Ondanks omzetgroei van 59,1 procent heeft Canada Goose ‘kleinste fiscale kwartaal’

Door Caitlyn Terra

15 aug. 2019

Canada Goose Holdings Inc. wist in het eerste kwartaal de omzet te stuwen met 59,1 procent. Het merk zag de grootste omzetgroei in Europa, gevolgd door Canada. Uiteindelijk bedroeg de omzet in de eerste drie maanden van het boekjaar 71,1 miljoen Canadese dollar (47,9 miljoen euro), zo blijkt uit het kwartaalverslag.

Ondanks de flinke omzetstijging stond onderaan de streep een verlies van 29,4 miljoen Canadese dollar (19,8 miljoen euro). Ondanks het verlies is CEO Dani Reiss positief over de start van het financiële jaar. Het bedrijf blijft onder andere investeringen in extra capaciteit, aldus het bericht. “De affiniteit en de vraag naar onze seizoensproducten laten zien dat onze product expansie werkt en gecombineerd met het volume van zeer betrokken consumenten en het komende fall/winter seizoen, geloven we dat ons bedrijf nog nooit zo sterk is geweest ondanks dat we ons kleinste fiscale kwartaal presenteren.”

Vijf nieuwe winkels en een nieuwe e-commerce markt zorgen voor een stijging van de direct-to-consumer omzet van 23,2 miljoen Canadese dollar naar 34,8 miljoen Canadese dollar (15,7 miljoen naar 23,4 miljoen euro. Omzet uit de groothandel steeg naar 36,2 miljoen Canadese dollar (24,4 miljoen euro).

Canada Goose
Canada Goose Holdings Inc