• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Onderhandelingen V&D zitten in de laatste fase

Onderhandelingen V&D zitten in de laatste fase

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De onderhandelingen over een doorstart van V&D zitten in de laatste fase. De curatoren hopen maandag een mededeling te kunnen doen over de toekomst van het warenhuis.

Volgens een woordvoerder zou er eigenlijk vandaag een mededeling komen, maar die komt er ‘op korte termijn’. “Dat kan nog twee, drie of vier dagen duren, maar dan zal er een klap op het dossier worden gegeven," laat hij aan Nu.nl weten.

Vanochtend berichte het FD dat het merk V&D blijft voortbestaan en dat de doorstart momenteel druk wordt vormgegeven door de curatoren. Hoeveel vestigingen van de 62 filialen er open blijven, en wat de gevolgen voor de 5.000 medewerkers zullen zijn is nog niet bekend. Volgens Nu.nl zou er nu nog een kandidaat in de race zijn voor de overname, maar de woordvoerder laat weten dat er nog geen uitspraken kunnen worden gedaan over het mogelijk voortbestaan van V&D. In de afgelopen weken werd bekend dat er nog twee partijen aan de onderhandelingstafel zaten.

Een deal over de toekomst van warenhuis V&D moet snel komen, omdat er niet veel tijd meer is. Tot 17 februari betaalt het UWV het salaris van de V&D-medewerkers. Mocht er dan nog geen doorstart of akkoord gerealiseerd zijn, dan moeten de V&D-winkels hun deuren sluiten.

V&D