• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ongeval in illegaal Marokkaans textielatelier eist 24 slachtoffers

Ongeval in illegaal Marokkaans textielatelier eist 24 slachtoffers

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bij een overstroming in een illegaal textielatelier in de Marokkaanse stad Tanger zijn ten minste 24 mensen om het leven gekomen. Het atelier was gevestigd in de kelder van een villa, die met de overstroming onder water kwam te staan. De 24 slachtoffers zouden zijn geëlektrocuteerd. Dat melden internationale media, waaronder de NOS.

Tien anderen werden tijdig uit het pand gered, zo melden autoriteiten. Hoeveel mensen er totaal in het atelier aanwezig waren, is niet bekend. Volgens lokale media zou het om zo’n veertig personen gaan, maar daarvoor is nog geen bewijs.

“Er werken in Marokko veel mensen in de informele sector”, aldus NOS-correspondent Samira Jadir. “De arbeidsomstandigheden, die bij wet zijn vastgesteld, worden op deze werkplekken niet door de lokale overheid gecontroleerd. Mensen zetten hiermee hun gezondheid op het spel en de banen bieden geen zekerheid. Ongeveer 80 procent van de mensen heeft een baan in de informele sector. Vaak gebeuren er ongelukken. Maar dat er zoveel mensen omkomen, komt niet vaak voor.”

Marokko
Overstroming
tanger
Textielfabriek