• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ontwerper Alber Elbaz sluit joint venture met luxebedrijf Richemont

Ontwerper Alber Elbaz sluit joint venture met luxebedrijf Richemont

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Business

Modeontwerper Alber Elbaz heeft een overeenkomst getekend voor een joint venture met luxe concern Richemont. De joint venture heeft de naam AZfashion gekregen (AlberelbaZfashion), aldus het persbericht.

Alber Elbaz stapt na zijn ontslag bij Lanvin in 2015 de laatste tijd steeds meer in de spotlight. Zo werkte hij recent nog samen met schoenenmerk Tod’s die zijn ‘terugkeer in de modewereld’ groot aankondigde. De joint venture lijkt nu de volgende stap in de carrière van de ontwerper te zijn. Eerder werd door Elbaz al gehint dat hij zijn eigen merk zou opzetten. In een interview met de Daily Telegraph eerder dit jaar meldde hij dat hij een eigen damesmerk wil lanceren. De creatie van AZfashion lijkt hier een begin van. “AZfashion zal een innovatief en dynamische start up zijn, bedoeld om dromen realiteit te maken,” aldus het bericht.

AZfashion: de nieuwe joint venture van ontwerper Alber Elbaz en Richemont

“Ik ben erg blij om samen te werken met Richemont aan mijn ‘dromen fabriek’, die zal focussen op het ontwikkelen voor oplossingen voor vrouwen van deze tijd,” aldus Elbaz. “Ik zie er naar uit samen te werken met goede mensen, getalenteerde en slimme individuen en ik zie er naar uit veel lol te hebben tijdens dit nieuwe avontuur.” Elbaz was voor zijn ontslag bij Lanvin bijna vijftien jaar de creatief directeur van het merk. Elbaz werd in de media vaak getipt voor posities als nieuwe creatief directeur bij merken zoals Oscar de la Renta en Dior, maar nam na zijn vertrek bij Lanvin nooit een van de posities aan.

Voorzitter van Richemont, Johann Rupert verwelkomt Elbaz in een statement: “Toen ik Alber Elbaz zijn visie voor mode en de projecten die erdoor worden geïnspireerde hoorde beschrijven, was ik onder de indruk van zijn creativiteit en inzicht. Zijn talent en inventiviteit, met zijn gevoeligheid voor vrouwen en hun welzijn, zal van grote waarde zijn voor de groep en de modehuizen.”

Beeld: Christophe Archambault / AFP

ALBER ELBAZ
AZfashion
Richemont