Ontwerper Jonathan Saunders trekt stekker uit eigen label

Jonathan Saunders stopt met zijn eigen gelijknamige modelabel. De lente-/zomercollectie 2016 zal de laatste collectie van de Britse ontwerper zijn. Saunders heeft de beslissing genomen in overleg met zijn investeerder en business partner Eisesha Bharti Pasricha. Dat melden diverse media.

“Het is geen beslissing die ik snel heb genomen en ik ben mijn team eeuwig dankbaar voor hun harde werk en toewijding", zegt de ontwerper in een statement tegen de Britse Vogue. “Eisesha is niet alleen een fantastische partner geweest het afgelopen jaar, maar ook een geweldige support en we blijven close. Ik ben dankbaar voor de vrienden die ik heb gemaakt in deze industrie. Ik kijk er naar uit om met hen samen te werken bij toekomstige creatieve projecten.”

Bharti Pasricha vult aan: “Ik heb genoten van het ondersteunen van een van de meest getalenteerde Britse ontwerpers van deze tijd. Onze beslissing om onze weg te gaan was niet eenvoudig en ik wens Jonathan veel succes in de toekomst.”

Jonathan Saunder stopt met eigen modemerk

Opvallend is dat Saunders in juli van dit jaar nog Rupert Maunsell aanstelde als CEO van zijn label. Maunsell kwam aan boord om de strategische groei van het merk kracht bij te zetten, nadat een particuliere investering in januari 2015. In diezelfde maand verhuisde de studio van het merk ook naar een nieuw pand in het Britse Clerkenwell, om de uitbreiding te ondersteunen. Bij zijn aanstelling liet Maunsell nog weten verheugd te zijn om onderdeel te zijn van het ‘nieuwe hoofdstuk van Jonathan Saunders’ en vooruit keek naar het verder ontwikkelen van het Britse label.

De in Schotland geboren ontwerper lanceerde zijn eigen lijn in 2003. Hij studeerde aan de Glasgow School of Art en volgde daarna een masteropleiding Printed Textiles aan de Central Saint Martins College of Art. Hij presenteerde zijn collecties meer dan tien jaar lang op London Fashion Week en werd bekend door zijn kleurrijke en innovatieve grafische prints en gekleurde modellen. Voor hij zijn eigen label opzette, werkte hij voor Alexander McQueen, Chloé en Pucci. Tussen 2008 en 2010 was hij creatief directeur bij het Italiaanse label Pollini.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN