• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ook uitstel van betaling voor dochters McGregor Fashion Group

Ook uitstel van betaling voor dochters McGregor Fashion Group

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Voor de dochterondernemingen van McGregor Fashion Group is ook uitstel van betaling aangevraagd en verkregen. De rechtbank van Amsterdam heeft een afkoelingsperiode van twee maanden ingelast. Dat melden de curatoren.

Het gaat om alle dochterbedrijven van McGregor Fashion Group, waaronder ook Gaastra en Emergo Sportswear. Eerder vroegen moederbedrijf McGregor Fashion Group Golding en Adam Menswear al surseance van betaling aan.

De uitstel van betaling van het moederbedrijf en Adams Menswear zorgde voor betalingsachterstanden, waardoor er bij de dochterondernemingen die niet in surseance waren een liquiditeitskrapte was ontstaan.

Volgens de curatoren maakt uitstel van betaling de kansen op voortzetting van activiteiten zo groot mogelijk. In de tussentijd ‘worden alle activiteiten van de betreffende vennootschappen ongewijzigd voortgezet’. Alle winkels en de webshop blijven gewoon open.

Momenteel is de zoektocht naar kopers voor de groep in volle gang. Er hebben zich al verschillende binnen- en buitenlandse partijen gemeld als geïnteresseerde, en die doen momenteel onderzoek in de dataroom. Als het aan het bestuur en de bewindvoerder ligt wordt het verkoopproces binnen twee weken afgerond.

Als er een doorstart gerealiseerd wordt, zullen de twee oprichters en vier aandeelhouders geen rol meer spelen. Ze wilden de plannen van de nieuwe McGregor-topman Armin Brogers niet financieren, waardoor McGregor Fashion Group in de problemen kwam.

Beeld: Facebook McGregor Fashion Group

GAASTRA
McGregor
McGregor Fashion Group