Oostenrijkse Charles Vögele twee maanden na overname weer in de verkoop

Charles Vögele Oostenrijk is opnieuw op zoek naar een investeerder, zo blijkt uit een persbericht. “Het doel van GA Europa is een verkoop aan een strategische investeerder die het gereorganiseerde bedrijf overneemt en het lange termijn succes van Vögele Oostenrijk verder zal stuwen,” aldus het persbericht.

Het bericht noemt dat eerste biedingen op dit moment al onder de loep worden gehouden. Retail en mode bedrijven zouden geïnteresseerd zijn. Een overdracht staat op de planning voor het begin van 2019, zo meldt het bericht. Eerder dit jaar werd door Oostenrijkse media gemeld dat het Nederlandse Victory & Dreams Holding, moederbedrijf van onder andere Witteveen Mode, Miller & Monroe en sindskort de Nederlandse Men at Work, in de running was voor de overname. Deze berichten zijn destijds nooit bevestigd door het bedrijf zelf.

De uiteindelijke overname door GA Europa betekende in september een sluiting van 30 winkels, van de in totaal 102. Ten tijde van het faillissement van Charles Vögele Oostenrijk hoopte het bedrijf al met een investeerder te kunnen herstructureren. Onder de Oostenrijkse tak vallen ook de winkels in Hongarije en Slovenië.

In de verkoop: Charles Vögele Oostenrijk twee maanden na overname opnieuw op zoek naar investeerder

De zoektocht naar een nieuwe koper wordt gemeld in een persbericht waar de afronding van de herstructurering bij Charles Vögele Oostenrijk bekend wordt gemaakt. De GAEBB Group B.V., een bedrijf dat is ontstaan uit GA Europa’s dochterbedrijf en BeBE Stores Inc., is de huidige eigenaar van de tak. “GA Europa was dé overnamekandidaat die ervaring in de moderetail combineerde met expertise op het gebied van herstructurering,” zo meldt het advocatenkantoor Sherbaum Seebacher in het persbericht, het kantoor stond Charles Vögele Oostenrijk bij tijdens de verkoop. “We zijn blij dat het proces nu met succes is afgerond.”

Charles Vögele heeft de nieuwe herfst/winter 2018 uitgebracht en begint al met de opruimingsverkoop. Dit betekent dat de collectie in Oostenrijk al tegen hoge kortingen weggaan. “Alles moet weg,” aldus het persbericht.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN