• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Opnieuw reorganisatie bij Miss Etam en Promiss

Opnieuw reorganisatie bij Miss Etam en Promiss

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Even leek het weer goed te gaan bij de Etam Groep, het moederbedrijf van de Nederlandse modeketens Miss Etam en Promiss. Na de reorganisatie in 2013 deelde CEO John van der Ent zijn plannen om met Miss Etam naar het buitenland te gaan. En afgelopen zomer nog breidde de damesmodezaak uit met een lingerielijn.

De Etam Groep zei toen tegen FashionUnited.nl dat de webshop aardig wat geld in het laatje brengt. De Etam Groep wil zich dan ook verder concentreren op e-commerce, en dat vraagt volgens het bedrijf om ingrijpende maatregelen. Op het hoofdkantoor in Zoetermeer zullen als gevolg van een nieuwe reorganisatie 65 fulltime banen komen te vervallen.

RTL Nieuws meldt dat de Etam Groep ook winkels wil gaan sluiten. Hoeveel winkels dicht gaan is niet bekend. Momenteel heeft het bedrijf tweehonderd winkels in Nederland voor de formules Miss Etam en Promiss.

65 fte weg bij Etam Groep

Martijn den Heijer, onderhandelaar van CNV Dienstenbond, reageert in een persbericht op het nieuws. “Het is een bittere pil, te meer omdat deze werknemers er aan hebben bijgedragen dat Miss Etam al jaren op rij vele consumentenprijzen wint."

Miss Etam is al diverse malen onderscheiden met consumentenprijzen. Afgelopen zomer won de retailer voor de derde keer op rij de GFK Award. Begin vorig jaar won MissEtam.nl de Thuiswinkel Award 2014 in de categorie Mode. Consumenten waardeerden de webshop het hoogst in alle stappen van het online koopproces. Het bedrijf werd in oktober 2013 voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot beste damesmodeketen van Nederland.

Vakbond CNV noemt reorganisatie Etam Groep ‘bittere pil’

In 2013 reorganiseerde de Etam Groep ook al. Toen verloren veertig medewerkers op het hoofdkantoor hun baan en honderd personeelsleden uit de winkels. Den Heijer was niet te spreken over de gang van zaken toen: "Het vorige sociaal plan is bepaald niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Daarom hebben we de afgelopen tijd geïnvesteerd in de onderlinge contacten. Ik ga er vanuit dat dat er voor zal zorgen dat we een goed sociaal plan kunnen afsluiten en daarmee snel voor duidelijkheid kunnen zorgen naar het personeel."

etam groep
Miss Etam
Promiss