• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Oprichter van Liu Jo start nieuwe holding en neemt Blufin over

Oprichter van Liu Jo start nieuwe holding en neemt Blufin over

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Eccellenze Italiane: de nieuwe holding van Marco Marchi, de oprichter en voorzitter van Liu Jo SpA. De holding moet een ‘nieuwe grote aggregator en accelerator van high-end merken’ worden, zo blijkt uit het persbericht. De eerste aankoop van de holding is de Blufin Group.

“Deze overname geeft vorm aan mijn zakelijke droom, het samenbrengen van Italiaanse high-end merken en deze lanceren op globale schaal. In een snel veranderende markt belonen consumenten sterke merken met een duidelijke identiteit die kwaliteit en creativiteit in de basis hebben,” aldus Marchi in het persbericht. “In italië hebben we een uitzonderlijke rijkdom van bedrijven die niet konden groeien omdat ze de schaal, het geld, de techniek, het management of de synergieën missen - dingen die alleen een grote groep in kan voorzien.”

Blufin is de eigenaar van Blumarine, Blugirl, Anna molinari en Be Blumarine. Deze merken zijn beschikbaar in vijftig landen en zijn te koop bij meer dan 500 winkels. De omzet van de groep kwam in 2018 neer op 33 miljoen euro. Marchi geeft aan over vijf jaar met het bedrijf op een omzet van 50 miljoen euro te willen bereiken.

blufin group
Eccellenze Italiane
liu jo spa
Marco Marchi