• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Oprichtersfamilie neemt roer weer over bij Bristol

Oprichtersfamilie neemt roer weer over bij Bristol

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Business

Oprichtersfamilie Vanaudenhove van Euro Shoe Group, het moederbedrijf van winkelketen Bristol, krijgt weer extra touwtjes in handen bij het concern. Na drie jaar is Philippe Vanaudenhove, zoon van één van de oprichters, opnieuw CEO bij het schoenenbedrijf. Hij vervangt zijn toenmalige successor Kurt Moons, meldt De Tijd.

Moons verlaat de Limburgse retailer na drie jaar, naar eigen zeggen vanwege een ‘verschil in visie’. “Dat had betrekking op strategische en commerciële aspecten, waaronder e-commerce. Daar wil ik verder niet in detail op ingaan,” laat hij weten tegenover de krant. Onder Moons’ bewind werden zo’n honderd nieuwe Bristol-winkels geopend in Nederland en België. Ook transformeerde hij de Belgische keten Shoe Discount om naar Bristol, waarbij 15 miljoen euro werd geïnvesteerd in het verbouwen van bijna 140 filialen.

Ondanks de inspanningen, noteerde Euro Shoe Group in 2016 een verlies van 3,8 miljoen euro, ten opzichte van 616.000 euro winst in het jaar daarvoor. De omzet kwam uit op 144 miljoen euro.

Vanaudenhove was van 2006 tot 2014 al CEO van Euro Shoe Group. Hij heeft nu heel andere plannen met het bedrijf. “Een aantal belangrijke taken die aangevat moeten worden zijn onder meer het verder ‘ontzorgen’ van de geranten, het finetunen van de collecties, het versterken van onze digitale activiteit, en nog veel meer,” aldus de nieuwe directeur tegenover Made in Limburg.

Euro Shoe Group beschikt in Nederland en België in totaal over 270 filialen en heeft zo’n 3.000 werknemers in dienst. Het concern werd opgericht in 1947 door Albert en Omer Vanaudenhove.

Beeld: Bristol website

Bristol
Euro Shoe Group