• Home
  • Nieuws
  • Business
  • OTB investeert komende drie jaar 200 miljoen euro

OTB investeert komende drie jaar 200 miljoen euro

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Italiaanse modegroep OTB (Only The Brave) is de komende drie jaar van plan 200 miljoen euro te investeren in het bedrijf. De groep overweegt daarbij ook overnames van andere modemerken. Volgens Business of Fashion zou OTB zijn plannen bekend hebben gemaakt na een versterking van de financiële positie te hebben bereikt in 2018.

OTB is onder andere eigenaar van Maison Margiela, Marni, Viktor & Rolf en Diesel. De groep rapporteerde vorig jaar een daling van de omzet en marges, maar zei dat het desondanks een stijging van de financiële positie had gerealiseerd van 32 procent naar 111 miljoen euro.

Volgens de groep boekten alle merken behalve Diesel een omzetstijging. Het jeansmerk zag de omzet vorig flink dalen en vroeg eerder dit jaar faillissement aan in de Verenigde Staten. De groepsomzet daalde daardoor met 3,2 procent naar 1,4 miljard euro terwijl de nettowinst met 21 procent zakte naar 41,5 miljoen euro.

Topman Ubaldo Minelli zei in een persverklaring dat het bedrijf het afgelopen jaar een reorganisatie heeft ondergaan en dat ‘het eigen vermogen en huidige financiële positie ons in staat stelt nieuwe kansen te verkennen’. De groep heeft ondertussen onderhandelingen gestart met het noodlijdende luxemerk Cavalli dat op zoek is naar investeerders.

Only The Brave
OTB