• Home
  • Nieuws
  • Business
  • OTB vergroot aandeel Viktor&Rolf naar 70 procent

OTB vergroot aandeel Viktor&Rolf naar 70 procent

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |EXCLUSIEF

OTB, Only the Brave, vergroot het aandeel in Viktor&Rolf. De eigenaar van onder andere Diesel had eerder al 51 procent van het modehuis in handen en vergroot dit nu naar 70 procent. Dit meldt de luxe groep in een persbericht.

De overige dertig procent wordt gesplitst tussen Viktor Horsting en Rolf Snoeren. OTB meldt hiermee de in 2008 opgezette samenwerking verder te versterken. De investering zorgt ervoor dat de creatieve visie van het modehuis hierdoor verzekerd wordt evenals de rol van Horsting en Snoeren als directieleden van het modehuis.

“Sinds het begin heeft OTB ons vertrouwd met onze passie. We zien er naar uit om samen een succesvol bedrijf te bouwen die onze nieuwe visie en diverse uitingen van onze creatieve visie reflecteert,” aldus Viktor&Rolf in het statement. Renzo Rosso, de eigenaar en voorzitter van OTB, vult aan: “Viktor en Rolf zijn twee unieke stemmen in de internationale modewereld. Hun creativiteit is gebaseerd op een consistenten en herkenbare esthestische code. We geloofden in hen 10 jaar geleden en we geloven nog meer in hen vandaag de dag.”

Viktor&Rolf verkoopt nog eens 19 procent van aandelen aan OTB

Viktor&Rolf heeft sinds de overname van OTB niet stilgezeten. Zo introduceerde het ontwerpersduo een bruidscollectie genaamd Mariage en riep het de Tulle collectie in het leven. Voor etailer Zalando maakte het de Re:Cycle collectie van onverkochte kledingitems en het modehuis werkte recent nog samen met Aubade en Hema. De parfums van Viktor&Rolf blijven het onverminderd goed doen, zo meldt OTB in het persbericht.

OTB is het moederbedrijf van Diesel, Maison Margiela, Marni, Viktor&Rolf, Amiri, Paula Cademartori, Staff International en Brace Kid. In 2018 kwam de omzet neer op 1,4 miljard euro.

Dit bericht wordt aangevuld

Beeld: Via OTB persbureau door Philippe Vogelenzang

Only The Brave
OTB
Rolf Snoeren
viktor horsting
Viktor&Rolf