• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Otto Group verkoopt Sportscheck aan Galeria Karstadt Kaufhof

Otto Group verkoopt Sportscheck aan Galeria Karstadt Kaufhof

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Otto Group verkoopt Sportscheck GmbH. “Met deze stap geeft de Otto Group de multichannel retailer de beste kans om levensvatbaar te zijn op de lange termijn,” aldus de groep in het persbericht.

Sportscheck gaat over in de handen van Galeria Karstadt Kaufhof. De twee partijen hebben al een overeenkomst voor de overdracht getekend. De verkoop moet nog wel goedgekeurd worden door de nodige autoriteiten, aldus het bericht.

Sportscheck werd in 1991 een onderdeel van de Otto Group. De sportretailer heeft de afgelopen jaren moeite gehad om winstgevend te blijven, aldus de Otto Group. Een verdere investering in de retailer gaat tegen de strategie opgesteld door de Otto Group in, daarom is uiteindelijk gekozen om het merk te verkopen. Afgelopen maanden zijn alle mogelijke opties voor Sportscheck onder de loep genomen. “Naar onze mening is de integratie van Sportscheck binnen Galeria Karstadt Kaufhof de manier om het bedrijf en de werknemers een betrouwbaar toekomstperspectief te bieden,” aldus Sebastian Klauke, lid van het bestuur van de Otto Group en voorzitter bij de raad van Sportscheck, in het persbericht.

De Otto Group zal nu het sportaanbod focussen bij het eigen merk Otto en About You.

Galeria Karstadt Kaufhof
Otto
Otto Group
Sportscheck GmbH