• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overname Ellos Group door FNG afgerond

Overname Ellos Group door FNG afgerond

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De kogel is door de kerk. FNG NV heeft de overname van Ellos Group Holding afgerond na goedkeuring van de Zweedse toezichthouder (SFSA), zo schrijft de Belgische modegroep in een persbericht.

FNG nam via dochtervennootschap FNG Nordic AB de Scandinavische e-commerce marktleider in mode en interieur over van Nordic Capital en andere aandeelhouders en betaalde zo’n 950 miljoen Zweedse kronen (ruim 90 miljoen euro) in contanten voor Ellos. Daarbovenop werd de overname gefinancierd met bestaande FNG aandelen ter waarde van 1,4 miljoen euro en een vendor loan van 150 miljoen Zweedse kronen en obligaties en leningen ter waarden van ruim 44 miljoen euro.

Met de overname betreedt FNG, moederbedrijf van onder andere schoenenketen Brantano, de Scandinavische markt, wordt het e-commerce aanbod uitgebreid en worden interieurartikelen aan het aanbod toegevoegd, aldus het bedrijf. “Ellos Group is erin geslaagd om haar business succesvol uit te breiden in Scandinavie op basis van een uniek e-commerce model. De Ellos acquisitie is een belangrijke strategische stap voor FNG,” aldus FNG topman Dieter Penninckx.

Ellos Group
FNG