Het Zwitserse luxeconcern Richemont heeft de Italiaanse juwelier Buccellati overgenomen. Voor welk bedrag de juwelier os overgenomen is niet bekend.. Dat meldt Richemont in een persbericht.

Voor Richemont is de overname van het vermaarde huis een logische stap. Het luxebedrijf is al eigenaar van juweliershuizen Cartier en Van Cleef & Arpels. In het persbericht zegt Johann Rupert over Buccellati: "Buccellati is een van de weinige luxehuizen in de dynamische wereld van merkjuwelen die ons bestaande juweliershuizen wat stijl, oorsprong en vakmanschap mooi aanvult."

Richemont heeft het huis voor de volle 100 procent overgenomen van de Chinese eigenaar Gantai Group. Xu Jiangang, de oprichter en voorzitter van het particuliere bedrijf, zei ‘ontzettend blij’ te zijn met de bijdrage van de groep aan de succesvolle introductie van het merk in de Chinese markt en omgeving. Na de overname door de Chinezen een aantal jaar geleden lukte het hen toch niet om het groeitempo te realiseren waarop ze hadden gehoopt en geruchten deden al de ronde dat Gangtai naar een koper zocht.

Andrea Buccellati, honorair voorzitter en creatief directeur van de juwelier die door zijn voorvader Mario Buccellati in 1919 werd opgericht, zei: “We zijn er trots op ons aan te sluiten bij Richemont, een familie gerichte groep met aandacht voor prestigieuze luxehuizen, met een onbetwiste expertise in juwelen. We waarderen hun lange termijn denkwijze en verheugen ons op de verwezenlijking van het groeipotentieel van Buccellati als onderdeel van Richemont.”

De overeenkomst werd gisteren afgerond maar zal geen gevolgen hebben voor het boekjaar tot maart 2020.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN