• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overname Petrol Industries

Overname Petrol Industries

Door Esmerij van Loon

12 jan. 2016

Investeringsmaatschappij Vendis Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Petrol Industries uit Tilburg. Doel van de kapitaalinjectie is verdere internationale expansie.

“We zijn onder de indruk van Petrol, dat binnen zijn markten een unieke positie wist te veroveren en populair is binnen een brede consumentenpopulatie. Het sterke Petrol-merk biedt veel groeikansen in een markt waar kostenbewuste consumenten met oog voor kwaliteit kiezen voor de ontwerpen en het imago van Petrol,” zegt Vincent Braams, partner van Vendis Capital, in het persbericht.

Vendis Capital neemt meerderheidsbelang in Petrol

Petrol Industries ontwikkelt en verkoopt betaalbare casual kleding voor mannen en kinderen onder de merknaam Petrol. Het merk werd 25 jaar geleden opgericht en heeft verkooppunten in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Pedro van Zon en Elwin Flint blijven aan het roer staan van de onderneming die zo'n zestig medewerkers telt.

Van Zon: "We zijn erg gelukkig met de steun van Vendis bij de ontplooiing van onze groeistrategie. We zijn blij in Vendis een partner te hebben gevonden die vertrouwd is met de consumentenmarkt en expertise en kapitaal heeft ingebracht. Hiermee kunnen we nog onontgonnen marktpotentieel binnen onze belangrijkste groeimarkten aanboren, investeren in de organisatie, en uitbreiden in nieuwe markten. We zijn de voorbije jaren snel gegroeid en met onze huidige strategie kunnen we de volgende jaren onze positie binnen de sector van de betaalbare kwaliteitskleding verder ontwikkelen."

Petrol is niet het eerste modebedrijf waar Vendis mee in zee gaat. De investeerder participeert ook in het high-end damesmodemerk Humanoid. Daarnaast heeft het bedrijf geld gestoken in eyes + more optiekketen en Yarrah biologische diervoeding.

Vendis is recent een tweede fonds gestart met 160 miljoen euro aan beschikbaar kapitaal. Petrol is de eerste investering van het nieuwe fonds. De hoogte van de investering in het modebedrijf is niet bekend gemaakt.

petrol
Petrol Industries
Vendis Capital