• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overname twee Thom Broekman-winkels rond

Overname twee Thom Broekman-winkels rond

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er is goed nieuws voor twee winkels van de modeketen Thom Broekman: de vestigingen in Haarlem en Bussum zijn overgenomen. Dat bevestigt de curator Hans Hendriks aan Nu.nl.

De keten Thom Broekman ging half januari failliet door een teruggelopen omzet en een opgelopen schuld bij ING. Volgens curator Hendriks kwam het faillissement ‘door veranderende marktomstandigheden’. Na het faillissement bleven de Utrechtse winkels open, evenals de kledingwinkels in Bussum en Haarlem. De andere winkels zijn gesloten, maar de curator laat weten nog in gesprek te zijn met twee mogelijke overnamekandidaten voor de andere negen vestigingen.

Onlangs werd al bekend dat de drie winkels in Utrecht worden overgenomen door oud-directeur Thom Broekman zelf. Het gaat om de Utrechtse winkels met ‘Thom Broekman’ op de gevel en om de ‘Rode Winkel’. Volgens het Financieele Dagblad betaalt Broekman ‘enkele tonnen’ voor de winkels. Details over de overname van de winkels in Haarlem en Bussum zijn niet bekend gemaakt.

Voor het faillissement had het bedrijf acht jeanswinkels onder de naam De Rode Winkel en tien herenmodezaken onder de naam Thom Broekman.

Thom Broekman