• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overname van The Kooples Group door Maus Frères is goedgekeurd door de Franse mededingingsautoriteit

Overname van The Kooples Group door Maus Frères is goedgekeurd door de Franse mededingingsautoriteit

Door Guest Contributor

20 mei 2019

Business

Brussel - Vandaag heeft de Franse mededingingsautoriteit de overname van The Kooples Group door Maus Frères onvoorwaardelijk goedgekeurd. De Franse mededingingsautoriteit is van mening dat de overname de concurrentie op de markt niet schaadt.

17 april jl. bracht de retailgroep Maus Frères de Franse mededingingsautoriteit op de hoogte van de intentie om The Kooples Group over te nemen. De Zwiterse Maus Frères groep is wereldwijd voornamelijk actief in de detailhandel in kleding en schoenen, via de merken Lacoste, Aigle en Gant. The Kooples Group is een Belgisch bedrijf dat actief is via het merk The Kooples, goed voor een geschatte omzet van ongeveer 227 miljoen euro in 2018. Ze is actief in 14 landen: Frankrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Verenigde Staten, Spanje, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Azië-Pacific, Canada, Nederland, Luxemburg en Italië.

Vooraleer de overname goed te keuren, heeft de Franse mededingingsautoriteit de overname beoordeeld. De Franse mededingingsautoriteit heeft met name onderzocht of de overname van het merk The Kooples door Maus Frères - dat al reeds bekende confectiekledingmerken bezit - van die aard is om de mededinging op de detailhandelskleding- en schoenenmarkten te kunnen beperken. De Franse mededingingsautoriteit onderzocht in het bijzonder de concurrentie op die markten op lokaal niveau, waar de winkels van de partijen zich bevinden in dezelfde verzorgingsgebieden.

De Franse mededingingsautoriteit heeft vastgesteld dat consumenten in elk van deze gebieden zullen blijven profiteren van aanbiedingen van andere gelijkaardige merken. Deze concurrerende winkels blijven in voldoende aantallen om de nieuwe entiteit niet aan te moedigen de prijs van de verkochte stukken te verhogen of de kwaliteit van de geleverde diensten in haar winkels te verlagen. De Franse mededingingsautoriteit keurde deze overname dus zonder voorwaarden goed.

Meer informatie met betrekking tot de aanmelding van transacties, de procedures en de (voorwaardelijke) goedkeuringen vindt u hier terug.

Dit artikel is geschreven door Laura van Kruijsdijk , advocaat van Crowell & Moring. Crowell & Moring LLP is een internationaal advocatenkantoor dat cliënten in de mode industrie bijstaat en vertegenwoordigt in verschillende rechtsdomeinen, waaronder het mededingingsrecht. Onze mededingingspraktijk is gespecialiseerd in onder meer Europese en nationale aanmeldingsprocedures.

Beeld: The Kooples

CROWELL & MORING
Fransemededingingsautoriteit
Maus Freres
The Kooples