Het Amerikaanse modebedrijf Oxford Industries rapporteerde voor het derde kwartaal van het lopende boekjaar een verlies van 2,1 miljoen dollar (1,9 miljoen euro) of een nettoverlies van 8 cent per aandeel. Daarmee overtrof het echter wel de verwachtingen van analisten die op een gemiddeld nettoverlies van 9 cent per aandeel arriveerden.

Oxford, het moederbedrijf van merken als Tommy Bahama en Lilly Pulitzer, boekte een omzet van 198,6 miljoen dollar (182,8 miljoen euro), minder dan de gemiddelde prognose van 207,8 miljoen dollar.

Volgens het bedrijf is er in het derde kwartaal normaal gesproken sprake van de minste omzet als gevolg van de seizoensgebondenheid van Tommy Bahama en Lilly Pulitzer, hoewel deze laatste volgens voorzitter en CEO Thomas C. Chubb ‘een uitstekende prestatie’ neerzette.

Oxford heeft de verwachtingen voor het volledige boekjaar, ondanks de positieve signalen in het huidige kwartaal, naar beneden bijgesteld. Volgens Chubb heeft dit vooral te maken met het moeizame retailklimaat in de Verenigde Staten. Het bedrijf verwacht nu een winst van 3,53 tot 3,63 dollar per aandeel (3,25 tot 3,34 euro per aandeel) en een netto omzet van 970 tot 985 miljoen dollar (893,0 tot 906,8 miljoen euro).

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN