• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Palamon Capital verkrijgt meerderheidsaandeel in Happy Socks

Palamon Capital verkrijgt meerderheidsaandeel in Happy Socks

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Zweedse Happy Socks heeft een nieuwe eigenaar: het Britse Palamon Capital Partners heeft onlangs een meerderheidsaandeel in het bedrijf verkregen.

De private equity groep maakte het nieuws bekend via haar website. De waarde van het bedrijf werd op het moment van de transactie geschat op 725 miljoen Zweedse kroon (76 miljoen euro). Daarnaast meldde de private equity groep dat het 40 miljoen Zweedse kroon (4,2 miljoen euro) had uitgetrokken om de verdere groei van Happy Socks te ondersteunen.

”We zijn ontzettend blij met de investering in Happy Socks, het originele sokkenmerk dat sokken van hoge kwaliteit heeft voor elke gelegenheid en stijl,” zei Ricardo Caupers, partner bij Palamon Capital Partners, naar aanleiding van de overname. Mede-partner Ali Rahmatollahi vult aan: “Happy Socks is een fenomenaal bedrijf met een heel bijzonder DNA dat consumenten van over de hele wereld aanspreekt. Bij Palamon blijven we altijd op zoek naar Europese merken met veel potentieel om succesvol te zijn in de mondiale markt.” De oprichters van Happy Socks zullen overigens actief betrokken blijven binnen het bedrijf.

Happy Socks werd in 2008 opgericht door Mikael Sönderlindh en Victor Tell. Het merk heeft inmiddels meer dan 10.000 verkooppunten die zijn verspreid over ruim 90 landen. In de afgelopen drie jaar zag het bedrijf de omzet jaarlijks met ruim 50 procent groeien. De retailomzet kwam in het boekjaar 2016 neer op 100 miljoen euro.

Beeld: Happy Socks Facebook

Happy Socks
Palamon Capital Partners