• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Paul Smith rapporteert sterk bedrijfsherstel ten opzichte van de periode vóór de pandemie

Paul Smith rapporteert sterk bedrijfsherstel ten opzichte van de periode vóór de pandemie

Door Prachi Singh

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Arjan Bronkhorst for Paul Smith

De omzet van het Britse modelabel Paul Smith steeg met 7,7 procent naar 212,5 miljoen pond voor het jaar tot 30 juni 2023. Omgerekend is dit zo’n 247,2 miljoen euro.

In ingediende documenten bij Companies House (de Britse vorm van de Nederlandse Kamer van Koophandel) zei het bedrijf dat de omzet steeg in alle retailkanalen, inclusief e-commerce, detailhandel, groothandel en licenties.

De operationele winst voor het jaar bedroeg 4,1 miljoen pond (4,7 miljoen euro), een stijging van 3,2 procent, terwijl de brutowinst steeg tot 112,5 miljoen pond (130,8 miljoen euro). Ondanks de positieve cijfers op het gebied van brutowinst en operationele winst, komt het netto resultaat nog wel in het rood uit. Het nettoverlies nam toe tot 4,1 miljoen pond voor het verslagjaar.

De detailhandelsverkopen stegen over het hele jaar met 12,8 procent dankzij een geleidelijke toename van het aantal bezoekers, reizen en woon-werkverkeer sinds de pandemie. Nu alle winkels weer geopend zijn, vertegenwoordigde de directe e-commerceverkoop gedurende het jaar 31 procent van de detailhandelsomzet van Paul Smith. De groothandelsverkopen aan franchisepartners, toonaangevende warenhuizen en geselecteerde multimerkwinkels stegen met 4,2 procent. Vanwege een nieuw partnerschap met een brillenbedrijf, stegen ook de licentie-inkomsten van Paul Smith.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited UK. Vertaling en bewerking naar het Nederlands door Caitlyn Terra.

Paul Smith