• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Personeel: Inditex wil meer medewerkers met handicap aannemen

Personeel: Inditex wil meer medewerkers met handicap aannemen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Óscar García Maceiras, CEO van Inditex. Beeld via Inditex.

Spaanse modegroep Inditex wil de komende twee jaar het aantal medewerkers dat een handicap heeft verdubbelen. Het betekent dat er ruim 1.500 nieuwe medewerkers aangenomen moeten worden, aldus een persbericht van het bedrijf. Met de stap wil de modegroep inclusiviteit in de winkels, logistieke platformen, magazijnen en kantoren wereldwijd verbeteren.

Inditex werkt samen met de International Labour Organisation (ILO) om een inclusievere werkplek te creëren waar mensen met een handicap gelijke kansen en carrièreontwikkeling krijgen. De samenwerking is onderdeel van Inditex’s disability inclusion strategy. Onder deze strategie vallen inclusief recruiten en carrièreontwikkeling, toegankelijke werkplekken waardoor er meer gelijke kansen zijn, het voorzien van een inclusieve winkelervaring en het team kennis bijbrengen over handicaps en beperkingen, aldus het persbericht.

“Bedrijven erkennen steeds meer dat hun diversiteit, gelijkheid en inclusie initiatieven ook de inclusie van mensen met een beperking moet omvatten om een positieven en duurzame verandering in het bedrijf te bewerkstelligen [...],” aldus Gilbert F. Houngbo, de directeur-generaal van de ILO, in het persbericht.

Diversiteit
Inclusiviteit
Inditex
Workinfashion