• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Peter Pilotto heeft investeerders gevonden

Peter Pilotto heeft investeerders gevonden

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Londense bedrijf MH Luxe en Megha Mittal, algemeen directeur en chairman van het Duitse modehuis Escada hebben een minderheidsbelang verworven in Peter Pilotto, het in Londen gevestigde damesmodelabel, vooral bekend om de levendige digitale prints. Om hoeveel geld het gaat, is niet bekend gemaakt.

Aan Business of Fashion vertelt Peter Pilotto dat het merk zelf op zoek ging naar investeerders. Het is de eerste kapitaalinjectie voor het label. Tot nu toe hebben ontwerpers Pilotto en Christopher de Vos het merk acht jaar lang zelf gefinancierd. "We hebben de steun van het CFE (Centre for Fashion Enterprise) en het BFC (Britisch Fashion Council), zo zijn we er in geslaagd om het bedrijf zelf te financieren. Maar nu willen we nieuwe stappen zetten en daarvoor hebben we een investering nodig."

Met het geld willen de ontwerpers onder andere hun team uitbreiden. Zo heeft Peter Pilotto een CEO nodig om de veertig medewerkers te leiden. En talent om de groothandelstak van het modehuis te leiden. Het merk heeft nu zo'n tweehonderd verkooppunten in vijftig landen - zoals Selfridges en Neiman Marcus - maar de ontwerpers willen meer.

Eigen winkels staan ook op de planning. "Het merk is klaar voor de volgende stap van brand building," zegt Megha Mittal tegen Business of Fashion. "We willen uiteindelijk een winkel openen om de wereld van Peter Pilotto te laten zien en ook investeren in digitale aanwezigheid."

MH Luxe en Megha Mittal kopen minderheidsbelang in Peter Pilotto

Pilotto en De Vos - ontwerpers met Italiaans, Oostenrijks, Belgisch en Peruviaans bloed - ontmoetten elkaar op Antwerpse Modeacademie. Hun eerste collectie samen was voor de zomer van 2008. Vanaf de tweede collectie, voor de herfst en winter van 2008 en 2009 ging het hard met Peter Pilotto.

Vorig jaar wonnen de mannen de BFC Vogue Designer Fashion Fund: een prijs van 200.000 Britse pond (244.000 euro). Alexandra Shulman, redactrice bij Vogue UK en voorzitter van de jury, lichtte de keuze voor de winnaars toe: “Christopher en Peter zijn de terechte winnaars. Ze zijn trouw gebleven aan hun visie van een label dat zich focust op print en kleur, maar hebben het ook voor elkaar gekregen om uit te breiden en te groeien tot een niveau waarbij ze nu kunnen concurreren op een internationaal podium.”

Foto’s: Peter Pilotto herfst- en wintercollectie 2015 en 2016

ESCADA
megha mittal
MH Luxe
Peter Pilotto